Celine van Duijn heeft voor een daverende verrassing gezorgd door bij de EK schoonspringen het goud te veroveren op de toren. De 25-jarige schoonspringster scoorde in totaal 319,10 punten. Met vijf uitstekende sprongen hield ze de Italiaanse Noemi Batki (315,00 punten) achter zich. Vorig jaar werd Van Duijn nog tiende op hetzelfde onderdeel bij de EK in Kiev. De gouden plak in Edinburgh is voor de 25-jarige Amersfoortse haar eerste medaille op een EK. "Het is voor mij toch anders omdat ik pas op mijn achttiende ben begonnen met schoonspringen. Ik ben dan wel 'oud' maar een jonkie in deze sport", legt   de 25-jarige uit. Op haar zesde begon ze met turnen en na vele blessures stopte ze in 2010 met de sport. "In het schoonspringen krijg je minder snel blessures en de overgang van de turnsport naar het springen is niet zo groot."
EINDHOVEN - Vrijdag 28 september zijn tijdens het het KNZB Congres in de High Tech Campus te Eindhoven de KNZB de jaarlijkse waarderingsprijzen uitgereikt. Celine van Duijn kreeg de KNZB prestatieprijs uitgereikt door KNZB-voorzitter Marius van Zeijts. Celine kreeg de KNZB prestatieprijs voor haar gouden prestatie tijdens de Europese kampioenschappen schoonspringen in Edinburgh.

NEWS

HILVERSUM - Donderdag 27 december. Aan het einde van het jaar blikt de NOS met tien sporters terug op 2018. Vandaag: Celine van Duijn, die in augustus Europees kampioen schoonspringen op de 10-metertoren werd. "Als ik erover praat, krijg ik nog steeds kippenvel." Je zal maar van een toren van tien meter hoog naar beneden moeten springen. Als Van Duijn van de toren springt, gaat ze in een kleine anderhalve seconde van 0 naar 60 kilometer per uur. Navraag bij deskundige Jan Lammers leert dat Van Duijn  daarmee op de eerste tien meter net zo snel is als de gemiddelde Formule 1-wagen. En dat zonder helm..
Voor het grote publiek was Celine nog een onbekende toen ze afgelopen augustus Europees kampioen werd op het onderdeel 10-meter toren. Het was voor Nederland het eerste vrouwelijke schoonspringsucces sinds de EK-titel van Daphne Jongejans in 1987. Celine was in één klap bekend. Maar wat slechts weinigen wisten, was dat haar gouden medaille de beloning was voor jarenlang totale overgave aan haar sport. Makkelijk was het niet altijd. Naast haar dertig trainingsuren per week gaf Celine tien uur schoonspringles aan de jeugd en ze deed schoonmaakwerk in een fysiotherapie-praktijk om, met steun van haar ouders, financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
SWITZERLAND - Sinds 2008 huldigt LEN haar beste atleten in alle disciplines op basis van stemmen uitgebracht door de Nationale Bonden en leden van de verschillende LEN-comités en panels. Bij deze 11e gelegenheid zijn er een paar spannende uitslagen geweest, in sommige disciplines was het verschil tussen winnen of tweede worden maar enkele procenten Voor Celine van Duijn (NED, schoonspringen), Kliment Kolesnikov (RUS, zwemmen), Kristof Rasovszyk (HUN, openwater) en Sabrine van der Sloot (NED, waterpolo) was het de eerste keer dat hun namen in een LEN sculptuur worden gegraveerd. Bij de dames schoonspringen was het nooit zo spannend geweest als dit jaar.  Uiteindelijk won Celine van Duijn met 24% nipt van de nummer twee Elena Bertocchi (ITA) die 20% van de stemmen kreeg. Celine van Duijn was afgelopen jaar de verrassingskampioen bij de Europeese kampioenschappen in Glasgow op de 10m-platform en de kiezers leken haar grote inspanningen te waarderen.
JAPAN - In Sagamihara, Japan, wordt van 1 t/m 3 maart de eerste wedstrijd van de prestigieuze Diving World Series van dit seizoen gehouden. Deze eerste wedstrijd maakt deel uit van een totale serie van vijf wedstrijden, georganiseerd over diverse continenten.  De FINA nodigt alleen de top 8 van de wereld uit voor deze wedstrijden. Celine van Duijn en Inge Jansen mogen bij alle wedstrijden acte de présence geven op de 3 meter synchroon, na hun 4e plaats bij de World Cup van juni 2018.  Meer informatie is te vinden op de pagina van de FINA. De totale startlijst en de uiteindelijke resultaten zijn terug te vinden op de pagina van Omega Timing. De wedstrijden zijn via FinaTV live te volgen.
MADRID - Celine is bij de Grand Prix in Madrid als derde geëindigd op de 10-metertoren. De Europees kampioene veroverde het brons met een puntentotaal van 307,65. De winst ging naar de  Chinese Zhang Minjie met 336,15 punten, voor de Japanse Matsuri Arai: 332,60 punten. Celine hield de Italiaanse Noemi Batki, de winnares van zilver op de EK van 2018, achter zich.   "Dit is haar hoogste puntentotaal van dit seizoen", aldus een tevreden bondscoach Edwin Jongejans. "En haar op één na hoogste puntentotaal ooit."
GWANGJU - Celine heeft zich dinsdagochtend geplaatst voor de Olympische Spelen. Zij haalde bij het WK in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju de finale op de 10-metertoren, waarmee ze een ticket naar Tokio verdiende. ,,Ik kan het nog niet helemaal beseffen", aldus een dolgelukkige Celine. ,,If you can dream it, you can do it!  My dream came true: qualified!",  ,,Het behalen van de halve finale was al heel gaaf", aldus Celine die vorig jaar iedereen verraste door bij de EK in Edinburgh goud te veroveren op de toren. ,,En dan weet je dat je nog een tandje bij moet zetten.   Ik begon gewoon weer vanaf nul en dacht: het is alles of niets. Vandaag is dé dag waarop ik alles moet geven wat ik heb." Het resulteerde in een ticket naar Tokio.

Celine

heeft

tijdens

het

EK

in

Kiev

het

zilver

gewonnen.

In

Kiev

noteerde

Celine

een

totaalscore

van

304,50;

goed

voor

een

tweede

plaats.

Celine

zag

op

het

einde

de

Russische

Joelia

Timosjinina

nog

akelig

dichtbij

komen.

Timosjinina

moest

genoegen

nemen

met

brons

op

0,05

punt

achter

de

Nederlandse.

Vorig

jaar

verraste

Celine

door de Europese titel op te eisen in Edinburgh

Edwin

Jongejans,

bondscoach

van

de

schoonspringers,

is

,,supertrots"

op

de

prestatie

van

Van

Duijn.

,

,In

het

schoonspringen

gebeurt

het

zelden

dat

je

het

ene

jaar

wint

en

het

jaar

erop

ook

nog

zilver

haalt.

Ze

heeft

laten

zien

dat

vorig

jaar

geen

toevalstreffer

was."

Celine

kreeg

in

Kiev

nog

een

award

van

de

Europese

zwembond

LEN.

Haar goede prestaties van vorig jaar werden beloond

met

de

prijs

voor

beste

vrouwelijke

schoonspringer

van

2018.

Op

de

world

championships

in

Gwangju

verzekerde

Celine

ze

zich

van

deelname

aan

de

Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Schoonspringster

Celine

van

Duijn

is

in

de

olympische

finale

op

toren

op

de

tiende

plaats

geëindigd.

Haar

score

van

287.70

punten

was

de

minste

score

die

de

Amersfoortse

deze

week

neerzette.

Celine

had

in

de

voorgaande

ronden

stabiel

gesprongen,

maar

in

de

finale

lukte

haar

dat

niet

meer.

Haar

eerste

twee

sprongen

leverden

haar

vijftien

punten

minder

op.

De

28-jarige

Van

Duijn

herpakte

zich

wel,

maar

bleef

tiende.

Celine

kon

na

afloop

tevreden

zijn

met

haar

optreden,

al

scoorde

ze

wel

minder

dan

in

de

kwalificatie

en

de

halve

finale.

"Het

was

het

net

niet",

beoordeelde

ze

haar

optreden

in

de

finale.

"Maar

de

tank

was

behoorlijk

leeg

na

de

halve

finale

van

vanochtend.

Ik

heb

het

onderste

uit

mijn

tenen

moeten

halen

om

daar

optimaal

te

kunnen

presteren.

Binnen

24

uur

drie

wedstrijden

springen,

dat

heb

ik

nog

nooit

eerder

gedaan.

Dus

het

was

enorm

zwaar,

zowel

mentaal

als

fysiek."

Eerder

op

de

dag

ging

Celine

ook

als

tiende

door

naar

de

finale.

In

de

halve

finale

kwam

de

debutante

op

de

Spelen

tot

een

score

van

306,45

en

behaalde

daarmee

genoeg

punten

om

bij

de

beste

twaalf

te

eindigen.

Na

de

eerste

van

vijf

sprongen

stond

ze

nog

op

de

vijftiende

plaats,

maar

gestaag

werkte

de

Europees kampioene van 2018 zich knap naar voren.